Skip to content

Puur Plein Plezier [Voor en door met mensen met een beperking]

Puur Plein Plezier 

[Voor en door met mensen met een beperking]

In 1983 is het idee ontstaan om een braderie te organiseren op het Marktplein in Kaatsheuvel. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een 4-daags festijn, met 8 verschillende onderdelen. Gehandicapten Drumband Prins Maurits heeft in 1984 samen met de organisatie Pleinfestival een eerste taptoe georganiseerd, die meer dan 30 jaar heeft plaats gevonden in Kaatsheuvel. Maurits stond dus aan de wieg van het huidige Pleinfestival en dat willen we nu, met het 40 jaar bestaan, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Dit is een unieke gelegenheid om Prins Maurits te integreren in dit mooie evenement, door hen op te laten treden tijdens het 40-jarig jubileum van het Pleinfestival, samen met Ons Koor. Drumband Prins Maurits is in 1976 opgericht met als doel, het oprichten en in stand houden van een drumband voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. Ons Koor; zij zijn een Nederlandstalig zingend koor uit Kaatsheuvel bestaande uit mensen met een beperking onder begeleiding van vrijwilligers.
Mensen met en zonder beperking uit de hele omgeving worden van harte uitgenodigd om dit gratis toegankelijk festijn te bezoeken op het

Anton Pieckplein op zaterdag 13 mei 2023 van 11:00 tot 13:00 uur.

Bij dit 4-daags festival is ook een kermis aanwezig waarbij na afloop van de optredens een prikkelarm uur [13:00-14:00 uur] op de kermis wordt georganiseerd, in samenwerking met de exploitanten. Hierbij wordt het geluid van de kermis en de bewegingen van de attracties aangepast aan mensen met een beperking, in welke vorm dan ook.

De optredens zijn in een grote tent op het APP dus droog weer garantie.

Taxi opstap- en afzetadres partytent bij het Anton Pieckplein 36, 5171 EK Kaatsheuvel

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL en Stichting SFO. Meer info via: www.handicap.nl

Back To Top