skip to Main Content

Koninklijke onderderscheiding voor bestuurslid Stichting Pleinfestival Kaatsheuvel

Op zondag 17 september reikte burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand de Koninklijke onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ uit aan de heer F.P.J. Klis. De uitreiking vond plaats in Chalet Fontaine, Hoofdstraat 4, Kaatsheuvel.

De heer (Frans) Klis (53), woonachtig in Sprang-Capelle, gemeente Waalwijk, zet (zette) zich tijdens onderstaande jaren in als:

  • 1984 – 1994 PenningmeesterDSC_0001-2_klein-715x408 van en vrijwilliger bij de Katholieke Werkende Jongeren (KWJ). Naast zijn reguliere taken als penningmeester nam hij al spoedig de organisatie van entertainment voor de jongeren op zich, in het bijzonder de organisatie van live muziekoptredens en discoavonden. Daarnaast draaide hij ook bardiensten, verrichtte schoonmaakwerkzaamheden en hield toezicht op de entree. Hij was betrokken bij verbouwingen van en aanpassingen aan het gebouw van de KWJ om steeds betere faciliteiten aan musici en bands te bieden. Hij was initiatiefnemer bij het maken van een langspeelplaat – ‘Made in Brabant’ – om regionale bands te promoten. Ook legde hij het fundament voor jongerencentrum Crossroads, ontstaan door een fusie van de twee voormalige jongerencentra Alcatraz en KWJ.
  • 1990 – heden Bestuurslid (entertainment) en vrijwilliger bij Stichting Pleinfestival Kaatsheuvel. In de beginjaren was de heer Klis de man van de techniek (stroom, licht, geluid) en opbouwen en afbreken van podia tijdens het jaarlijkse Pleinfestival in Kaatsheuvel, dat is uitgegroeid tot een vierdaags festival. Vijfentwintig jaar geleden werd hij lid van het bestuur en voorzitter van de entertainment commissie. Hij is samen met zijn team verantwoordelijk voor de samenstelling van het muzikale programma. Met beperkte financiële middelen weet hij steeds weer een aantrekkelijk en gratis toegankelijk programma met muzikale optredens te verzorgen. Dat deed hij ook in de periode 2010-2015 toen het festival vanwege de ontwikkeling van een nieuw dorpshart op een andere locatie werd gehouden. Hij heeft een groot gevoel voor de muzikale actualiteit en weet zo een groot aantal bezoekers te trekken. Mede dankzij zijn inzet is het Pleinfestival inmiddels een begrip geworden in de regio.
Back To Top