skip to Main Content

36e editie van Pleinfestival Kaatsheuvel: EEN GROOT FEEST VOOR IEDEREEN!

Vanaf donderdag 23 t/m zondag 26 mei vindt de 36e editie van het Pleinfestival plaats.

Dit jaar voor de 4e maal op het Anton Pieckplein in het centrum van Kaatsheuvel en de organisatie is er ook nu weer in geslaagd om een zeer gevarieerd programma samen te stellen met alle dagen gratis toegang. Zo wordt de Seniorenmiddag wegens het grote succes in 2018 herhaald en natuurlijk biedt het Pleinfestival met de Pleintent wederom een 100% droogweergarantie.
Het begint al op donderdag om 15 uur met de Efteling Familiemiddag. Alle basisschoolkinderen kunnen gratis multi tosti’s eten, spelen op het luchtkussen of in de ballenbak, zich laten smincken, van de muziek genieten, pannenkoeken versieren, mee doen aan de kleurwedstrijd en nog veel meer. En natuurlijk kunnen de ouders en andere familieleden mee komen en ondertussen van een drankje genieten.

 

Donderdagavond vanaf 19:45 uur is het tijd voor de Strings & Things Kick Off! Drie bands zullen het podium betreden en laten verschillende genres voorbijkomen. Lay’s Angels en 100% Katoen zijn 2 van de bands, de 3e band is de winnaar van de voorrondes die hebben plaatsgevonden in De Mads namelijk Damage Control.

Op vrijdagmiddag vanaf 12.30 wederom de Efteling Seniorenmiddag zodat ook de senioren (een rekbaar begrip, iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom om mee te spelen) een leuk middagje uit hebben.
Er staat o.a. een bingo, live muziek door de Coffin Dodgers en andere activiteiten op het programma. Bingoboekjes a € 5,- zijn te reserveren via info@pleinfestivalkaatsheuvel.nl en de opbrengst zal geheel geschonken worden aan een lokaal goed doel.

 

Vrijdagavond is het natuurlijk weer tijd voor de Pleinparty. Na het enorme succes van vorig jaar is voor 2019 besloten om opnieuw de ‘Q Music – de Foute Party’ te boeken. Vanaf 20:00 is het 4 uur lang Fout met dit jaar zelfs een live-optreden van niemand minder dan De Party Animals! Kom ook zeker Fout Gekleed want de Foutst Geklede persoon (m/v) wint 10 consumptiemunten.

 

 

 

De zaterdagmiddag is van 13 tot 17 uur gereserveerd voor Pleinergy met vele activiteiten en optredens. Zo staat er o.a. een 17 meter lange ringsteekbaan, is er muziek van de Efteling Kids Radio DJ, zijn er verschillende workshops, diverse dans- en sportoptredens & tevens is er Steam Pieck muziek in het centrum. En kom gerust verkleed als ridder of prinses zodat we een mooie foto van je kunnen maken in onze photobooth van 750 jaar Heerlijkheid / Gemeente Loon op zand. Kortom er is genoeg te doen voor alle kids en tieners.

 

 

Zaterdagavond is het weer tijd voor het immens populaire Tinello Meezingfestijn met een keur aan bekende artiesten. Er is dit jaar echt voor iedereen wat te feesten want allerlei Nederlandstalige artiesten, zowel lokaal, regionaal als landelijk bekend, komen Kaatsheuvel laten schudden op haar 750-jarige grondvesten. Zo zullen bekende artiesten als Tino Martin, de PartyfrieX & Def Rhymz optredens geven maar komen ook de lokale zangers Rob Grijsbach, Joris van Lier en Bram Bechtold optreden. En na het overweldigende succes van 2018 zal ook dit jaar de Nederpopband Van Eigen Bodem XL de avond weer afsluiten. Uiteraard zal het vaste presentatieduo Sjoerd Dijkstra en Eric Dankers weer proberen de avond in goede banen te leiden. Dus wie zin heeft in een avondje dansen, zingen en genieten wordt deze avond in de Pleintent verwacht. Om 18.30 gaat de tent open en we beginnen met de live artiesten stipt om 19.45 uur. Wegens de verwachte drukte wordt aangeraden om zeker op tijd te komen!

 

 

 

Traditiegetrouw wordt het Pleinfestival afgesloten op zondag 26 mei met het Braderiefestival. Naast de vele kramen is er nog veel meer te zien en te beleven. Er is een modeshow voor de grote kerk, muziek op het Schoenlapperspleintje, straatentertainment zoals De Verrasser, De Kromme Noten & de mobiele DJ Spinkit en er staat een 11 meter hoge Spider Tower voor de durfals op het Anton Pieckplein. In navolging van vorig jaar zullen op verzoek van velen op het podium in de Pleintent wederom twee bands elkaar afwisselen en tevens samen een aantal songs spelen. 2 bands met 11 muzikanten die non-stop gaan zorgen voor een gedenkwaardige feest- en rocksessie; dit is een uniek spektakel waar het braderiefestival inmiddels om bekend staat. De bands die dit jaar geschiedenis mogen gaan schrijven zijn Ruizzz & Lost InSanity; vuurwerk op het podium gegarandeerd!
Natuurlijk is het ook alle dagen kermis (zie de Pleinfestivalkrant voor kortingsbonnen).

De toegang is door de vele sponsors, meer dan 120 vrijwilligers en eigen horeca in de Pleintent zoals altijd alle dagen gratis; en dat is een hele grote uitzondering tegenwoordig!

Back To Top